IMG_4462.JPG

Elisa Ghekiere

Elisa is geboren en opgegroeid in Kortrijk. Zo ging ze naar het lager onderwijs in Kinderland en volgde haar middelbaar in Don Bosco. Vervolgens heeft ze drie jaar Bachelor kinesitherapie en revalidatiewetenschappen gevolgd aan de Universiteit van Gent. Hierdoor heeft ze een perfecte basis voor podologie om nog beter het menselijk lichaam te begrijpen en de klinische testen uit te voeren. Daarna behaalde ze haar bachelor in de podologie aan de Artevelde Hogeschool te Gent. Ze heeft dit steeds aangevuld met bijscholingen en stages om zo haar kennis en vaardigheden als podoloog te optimaliseren.

Stages: Ze volgde onder andere stage bij: Prof. Dr. Burssens (één van de beste voetchirurgen van Europa), Ilse Blanchaert (docent podologie en lid erkeninngscomissie podologie), de diabetes voetkliniek in AZ Groeninge Kortrijk en AZ Delta Roeselare, Running Center (Gespecialiseerd sportschoenadvies), Podologie Aelbers, De Twaalfde Man en Borginsole (drie toppers in podologie in België)

Bijscholingen: Ze blijft nog steeds bezig om haar verder te specialiseren. Zo volgde ze de specialisatie opleiding sportpodologie. Op deze manier krijgt ze nog een betere inzicht op de pahtologie en behandeling bij sporters. Verder behaalde ze de postgraduaat diabeteseducator aan de Vives Hogeschool te Brugge. Bij deze steeds groeiende populatie is een goede voetverzorging van levensbelang. Meer uitleg hierover vindt u bij de pagina diabeteseducator op deze site. Daarnaast is ze ook voetreflexoloog. Via de zenuwbanen kunnen klachten over het hele lichaam aangepakt worden om de voeten te manipuleren.

Werk: Elisa is gestart bij Charlotte Dewulf te Koksijde waar ze de kneepjes van het vak leerde. In januari 2018 startte zij haar eigen praktijk te Kortrijk. Hier zit ze samen met zes orthopedisten (Dr. Michels F., Dr. Clockaerts S., Dr. Van Cauwelaert de Wyels J., Dr. Putzeys G., Dr. Van Der Maas J. en Dr. Barth J.). Sinds januari 2019 heeft ze haar activiteiten verder uitgebreid en is ze gestart in groepspraktijk Nu in Brugge. Door verschillende disciplines onder één dak is een goede samenwerking mogelijk om de beste oplossing te bieden voor patiënten. Tot slot is ze tewerkgesteld in AZ groenige waar ze PA is van Dr. Barth (orthopedist). De nauwe samenwerking met orthopedisten, kiné’s,… zorgen ervoor dat zij van de laatste wetenschappelijke technieken op de hoogte is en vlot kan doorverwijzen om patiënten zo goed mogelijk te helpen.

Extra: Zij zet zich verder nog in bij tal van raden en evenementen. Zo is ze lid van de sportraad in Kortrijk, Diabetes Liga Kortrijk, Zorgraad Zuid-West Vlaanderen en Rotaract Kortrijk. Op die manier heeft ze een goed netwerk om van de belangrijkste zaken rond sport en gezondheid op de hoogte te zijn en inspraak te hebben. Verder helpt zij mee op tal van evenementen om lopers, kinderen, diabetespatiënten,… info te geven en te belonen voor hun inspanningen. Zo had ze een stand op de Stadium Run van Club Brugge, De Bruggenloop in Kortrijk, Sport@Kortrijk en gaf ze een lezing met Dr. Vanderbauwhede voor de diabetes liga.